Contact
Home
Professionals

Wijkteams Arnhem

Vanaf 2015 zijn er in Arnhem wijkteams actief met ervaren coaches voor volwassen, jeugd en gezin. Ze geven steun en advies bij zorg, opvoeding, welzijn, werk en inkomen.

Gemeenten zijn per 1 januari 2015 verantwoordelijk voor (jeugd)zorg, welzijn, werk en inkomen. Er verandert veel, ook in Arnhem. De gemeente Arnhem wil de ondersteuning sneller, beter en dichtbij huis leveren. Maar ook betaalbaar houden. Alleen samen kunnen we die uitdaging aan. Door de zorg en ondersteuning anders te organiseren. Dit gebeurt vanuit wijkteams, met coaches die u gemakkelijk kunt aanspreken. En door mensen te stimuleren om te kijken naar hun eigen mogelijkheden. Zo doen we het in Arnhem.

Wijkteams

Vanaf 2015 zijn in Arnhem de wijkteams actief. U kunt ze bijvoorbeeld tegenkomen in het wijkcentrum of op scholen. Als u een beroep wilt doen op hulp van de gemeente maakt u een afspraak met het wijkteam. Dat doen wij bij voorkeur bij u thuis. Bij de diverse onderwerpen waarover u informatie vindt op deze website treft u een link aan om zelf een afspraak te maken voor een keukentafelgesprek.

U kunt ook uw vraag stellen via het formulier. Voor overige vragen kunt u bellen met de Klantenservice 088 - 226 00 00.

Wat kan het wijkteam voor u doen?

Hebt u voorzieningen of professionele hulp nodig? Voor uzelf of voor uw gezin? De coach van het wijkteam kijkt samen met u wat er precies aan de hand is en maakt samen met u een plan.
Wellicht kunnen vrienden, familie, bekenden of buren iets voor u doen. Als er professionele hulp nodig is, helpt uw coach om dit te regelen. U krijgt een vaste coach, die bij u thuis komt. Samen doen we er alles aan om te zorgen dat een probleem niet onnodig groot wordt.
 

 

Gebiedsteams

In 2014 is de nieuwe werkwijze al uitgetest in de wijken St. Marten/Klarendal, Presikhaaf, Schuytgraaf en Elderveld. De wijkteams zijn daar bekend onder de naam ‘gebiedsteam’. Alleen de naam verandert in wijkteam, de werkwijze blijft hetzelfde.

Heeft u al zorg of ondersteuning?

Wanneer u op dit moment zorg of ondersteuning krijgt, wordt u ingelicht door uw zorgaanbieder over wat er voor u verandert. In dat geval kunt u vragen daarover natuurlijk aan uw huidige zorgverlener of begeleider stellen.

Geef uw mening over deze informatie

Help ons deze website beter te maken

Heeft u opmerkingen over deze informatie? Laat dan hier uw mening achter.

Let op: in dit formulier kunt u alleen opmerkingen plaatsen over de website. Heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie of zoekt u hulp? Neem contact op met uw gemeente.

De gegevens van dit formulier worden verstuurd naar websiteleverancier Elkander. De gemeente kan de gegevens inzien. Elkander of de gemeente kan contact met u opnemen over uw bericht, maar is hiertoe niet verplicht.

Reageert u op een pagina met organisatiegegevens, dan wordt uw bericht ook doorgestuurd naar deze organisatie.

Velden met een * zijn verplicht.

Hoe zou u de bruikbaarheid van de informatie beoordelen? *

Heeft u de informatie gevonden die u zoekt? *

Selecteer een of meer van de onderstaande opties

Mag de webbeheerder contact met u opnemen over uw beoordeling?

De webbeheerder kan alleen contact met u opnemen, als u uw gegevens invult